Kesä alkaa kohta olla lopuillaan ja antaa onneksi parastaan tässä viime metreillä meille, jotta jaksaisimme kaamoksen yli. Lepo on tehnyt hyvää ja lasten kanssa vietetty kesä on taas vienyt ajatukset peruskysymysten äärelle. Tosin näitä samoja mietteitähän tässä on aiemminkin pyöritelty ehkä hieman eri näkökulmasta.

Ajatus on tuntunut tuossa sydänalassa jo pitkään, mutta nyt se vasta valkeni oivallukseksi: maailman ongelma on äitiensä ja isiensä hylkäämät pojat!

Olen koko kevään ajatellut, että nyt tässä tarvitaan niitä miehisiä ominaisuuksia, kuten taistelutahtoa, kunnianhimoa ja armotonta tekemisenmeininkiä, että saan oman terveyteni kuntoon. Terveys toki alkaa olemaan ihan kohdallaan jo, mutta jotta se voisi jatkua, tarvitaankin päinvastoin feminiinistä energiaa. Kun olet hellä ja huolehtiva muita kohtaan, olet hellä ja armollinen myös itsellesi.

Ei, en oikeasti ole seonnut lopullisesti tai löytänyt mitään korkeampaa totuutta, mutta onhan tämä kiehtova teoria. Meissä kaikissa ihmisissä on kaksi puolta, joista nyt käytän nimitystä feminiininen ja maskuliininen energia, ne voisivat tosin yhtä hyvin olla vaikka yin ja yang. Nämä kaksi puolta olemme saaneet isältämme ja äidiltämme, joilla on vastaavasti omilta vanhemmilta saadut kaksi puolta. Nyt jo usean sukupolven, tai ehkäpä koko ihmiskunnan historian ajan maskuliinisten ominaisuuksien ihannointi on ollut vallalla. Niitä pidetään vahvuuksina varsinkin miehillä, mutta helposti myös naisilla. Tiettyyn pisteeseen asti näitä ominaisuuksia jopa tarvitaan, mutta jos ne hallitsevat koko ihmistä, seuraa tuhoa! Jotta ihminen itse voisi oikeasti hyvin, ja jotta koko ihmiskunta voisi hyvin, feminiininen ja maskuliininen energia on oltava täydellisessä tasapainossa. Jotta voisimme ratkaista Suomen ongelmat tai koko maailman ongelmat, on vahvistettava feminiinistä puolta itsessään ja muissa. Kun pienet pojat ja tytöt syntyvät, energiat ovat yleensä melko tasapainossa, mutta sitten me aikuiset mennään ja kerrotaan, miten tyttöjen ja poikien kuuluu olla. Vahvistamme lapsessa niitä omia ihanteitamme sekä hyvässä, että pahassa. Pojat on poikia, ja kiltit tytöt tekee niin ja näin. Eikä siitä niin kauaa varmaan ole, kun on sanottu, että mies ei itke! Siitä alkaakin sitten sisäinen kamppailu, en ole hyvä, koska en ole sellainen, kuin minun kuuluu olla. On pakko vahvistaa maskuliinista energiaa, jotta pärjää tässä maailmassa.

Viime aikoina otsikoissa on esimerkiksi ollut kovasti maahanmuuton tuomat ongelmat. On aivan totta, että ei ole järkevää tuoda Suomeen ihmisiä kriisin keskeltä, jos heille ei voida tarjota riittävästi apua sopeutumiseen. Ei heitä toki voi kriisin keskellekään jättää. Parasta olisikin, jos voisimme auttaa heitä, niin, ettei kotimaasta tarvitsisi paeta. Ainoa keino saada asiat pikkuhiljaa etenemään siihen suuntaan, taitaa olla naisten ja lasten aseman parantaminen koko maailmassa. Myös täällä Suomessa. Kun naiset ja lapset voivat oikeasti kaikkialla hyvin myös miehet voivat niin hyvin, ettei heillä ole tarvetta ”rankaista” itseään ja ajautua sotaan. Sen sijaan, että joku ääriryhmä ottaa kotimaastaan paenneet kaltoin kohdellut ihmiset väkivalloin vastaan täällä Suomessa, sen energian voisi käyttää siihen, että huolehtisi, että tässä ”meidän” maassa kaikki lapset ja naiset, kansallisuudesta riippumatta voivat todella hyvin. Jos nyt tekosyy sille, että voidaan hyökätä muita kansallisuuksia vastaan on esim. se, että ei haluta, että naisten asemaa heikennetään Suomessa samalle tasolle, kuin jossain muualla, niin tehdään tästä maantieteellisestä alueesta naisten ja lasten paratiisi. Ei ne asiat saatana ole ikinä sillä perkeleen tappelulla ja miehisellä pullistelulla mihinkään parantuneet!

Toki tätä meidän maailmaahan pyörittävät tällä hetkellä sellaiset ”pojankoltiaiset”, joita isä, eikä edes äiti ole silitellyt ja halaillut tarpeeksi. He eivät nähtävästi ole saaneet vilpitöntä ehdotonta rakkautta, vaan heidän arvonsa on jo lapsesta saakka mitattu suorituksina ja materiana. Tiettyjen instanssien, joita nämä pojat (ovat he sitten fyysisesti miehiä tai naisia) johtavat, etu on, että maailmassa vallitsee tietämättömyys ja sekasorto. Kun ”tavalliset työläiset” ovat taloudellisessa ahdingossa tai kouluttamattomia ja tietämättömiä oikeasta maailmantilanteesta, heitä on helpompi hallita ja usuttaa heidät toistensa kimppuun sekä tappaa se jäljellä oleva rakkaus heissäkin. Näin äitinsä ja isänsä hylkäämä poika saa lisää maallista valtaa ja materiaa ja voi tuntea itsensä arvokkaaksi. Hän on armoton itseään kohtaan. Mitä enemmän muut kärsivät myös hänen sisimpänsä kärsii, ja taas on saatava lisää valtaa ja rahaa, jotta olisi hetken arvokas. Hajota ja hallitse!

”Miesten maailma” on kova, se on liian kova, jotta tasapaino ja rauha voitaisiin saavuttaa. Maskuliinisen energian hallitsemat naiset ja miehet kärsivät ja piiskaavat itseään. He eivät pysty olemaan armollisia itselleen, eivätkä muille.

Kuten Holle Holopainen eli Frank-pappa aikanaan sanoi: ”Kosketelkaa toisianne!” Vaikka teillä olisi sisällä millainen myllerrys tai väsymys, silittäkää hetki sitä miestänne tai vaimoanne, erityisesti lastanne. Kosketus voi olla ihan pieni ja hento, jos voimat eivät sillä hetkellä riitä muuhun. Pikkuhiljaa se myllerrys ja väsymys katoaa myös itsessä ja miten hyvää se tekeekään sille toiselle. Kun itse kaipaa hellyyttä, ole toiselle hellä ja sitähän me kaikki, ihan kaikki kaivataan. Kun vahvistutte, halatkaa!

Noin vuosi sitten keskustelin serkkuni kanssa, joka nykyään työskentelee maanpuolustuksessa, mutta jonka sisimmässä toivottavasti yhä elää se teinivuosien letkeä rastafari. Hän totesi hyvin kyynisesti, että maailmassa on 7 miljardia ihmistä ja jos siitä edes 1% on itsekkäitä paskoja, maailmanrauha ei ikinä ole mahdollinen. Jotta ihmislajin olemassaololla olisi mitään tarkoitusta, on pakko kuitenkin uskoa, että kehitymme, muuten tämän voi lopettaa tähän saman tien! Ajatellaan mieluummin, että jos me nyt lakkaisimme turruttamasta itseämme ja meistä jossain kohtaa tulisi onnellisia toisiaan silitteleviä ”hippejä”, niin ennen pitkään ne rakkautta vaille jääneet känkkäränkkä-pojatkin haluavat leikkiin mukaan. Koska se on se meidän tehtävä.